Bakjes van ijsbergsla met kip

Zin in eten, slabakjes met kip

Ingrediënten (4 pers)

  • 8 bladen ijsbergsla even verhit zodat ze iets slap zijn.
  • 300 gr kipfiletblokjes
  • 1 ui in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 paprika in blokjes
  • 8 champignons in blokjes
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 theel harissa
  • 1 thee Ras el Hanout kruiden
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 eetl kokosolie
  • peper en zout

Bereiden

  1. Was de slablaadjes voorzichtig.
  2. Verwarm de blaadjes zodat ze iets zacht zijn anders scheuren zij.
  3. Dat kan je doen door ze even te blancheren in kokend water, of stomen of even aanbakken in een warme koekenpan.
  4. Verwarm de kokosolie en bak het ui, knoflook en paprika 2 min.
  5. Voeg de courgette toe en bak 2 min mee.
  6. Voeg de champignons toe en bak nogmaals 2 min.
  7. Voeg de tomatenpuree toe met de harissa en Ras el Hanout en laat zachtjes nog 2 min meefruiten.
  8. Schep de massa uit de pan, maak de pan schoon en verwarm nog wat kokosolie.
  9. Bak de kipblokjes in 10 min gaar en bruin.
  10. Schep de groente erbij en breng op smaak met zout en peper.
  11. Vouw 2 blaadjes sla in elkaar en vul deze met het groentemengsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *