Italiaanse kaassalade

Zin in eten, Italiaanse salade met mozzarella

Ingrediënten (4 pers)

  • 150 gr mozzarellabolletjes uitgelekt
  • ½ zak veldsla
  • ½ krop sla gewassen en gescheurd
  • 4 eetl olijfolie
  • 2 eetl grove mosterd
  • 1 eetl vers citroensap
  • 1 eetl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 16 kleine romatomaatjes
  • 16 olijven groen of zwart naar keuze
  • 1 rode ui in fijne ringen
  • 4 eetl basilicum fijngesneden
  • 4 eetl pompoenpitten
  • zout en peper naar smaak

 Bereiden

  1. Roer de olie, mosterd, Italiaanse kruiden en citroensap tot een romige dressing (staafmixer).
  2. Snij de rode ui in dunne ringen.
  3. Schenk de dressing op de sla en schep goed om.
  4. Schep ui, olijven en tomaatjes door de sla.
  5. Laat de mozzarella uitlekken en schep door de sla.
  6. Verdeel de sla op de borden of doe in een leuke schaal.
  7. Bestrooi met basilicum, pompoenpitten, zout en peper.
  8. Je kan ook een tomaat, bolletje mozzarella en blaadjes basilicum op een prikker doen als borrelhapje. Makkelijk, snel en super gezond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *