Pannenkoeken met aardbeien en basilicum

Zin in eten, pannenkoek aarbeientaart met chocolade en basilicum

Ingrediënten (4 pers) 

  • 2 ontdooide bananen gepureerd
  • 4 eieren
  • 4 eetl amandelmeel
  • zout
  • 2 theel baksoda
  • 2 eetl roomboter
  • 1 reep pure chocolade 92% met kokosbloesemsuiker
  • 400 cc slagroom stijf geslagen
  • 1 bakje aardbeien gewassen en in plakjes
  • 6 aardbeien gehalveerd
  • 10 blaadjes basilicum gewassen en fijngesneden
  • 5 blaadjes basilicum voor garnering

Bereiden

  1. Klop een beslag van de gepureerde bananen, eieren, amandelmeel, zout en baksoda.
  2. Doe wat roomboter in een koekenpan en bak 4 pannenkoeken van het beslag.
  3. Laat de pannenkoeken afkoelen.
  4. Besmeer een pannenkoek met de slagroom, leg plakjes aardbeien en wat basilicumreepjes op de pannenkoek en leg de andere pannenkoek hierboven op.
  5. Herhaal dit nog 2 x.
  6. Smeer op de laatste pannenkoek een laagje gesmolten chocolade en laat afkoelen.
  7. Garneer met de aardbeien en basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *