Penne met spinazie

hoofdgerecht

Ingrediënten (4 pers)

  • 400 gr volkoren speltpasta
  • 500 gr spinazie fijngesneden
  • 200 gr diepvriesdoperwten
  • 1 bosje lente-ui in ringen
  • 200 gr feta
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 knoflook geperst
  • 1 bosje basilicum grof gescheurd
  • 1 bakje pijnboompitten
  • Peper en zout

Bereiden

  1. Breng een grote pan met water en zout aan de kook.
  2. Kook in een andere pan de spinazie in 10 min beetgaar.
  3. Laat de spinazie uitlekken en snijd het fijn.
  4. Blancheer de doperwten in kokend water 5 min.
  5. Fruit in een grote pan de ui 2 min.
  6. Voeg de lente-ui en knoflook toe en bak nog 1 min.
  7. Kook de pasta voor 10 min en giet af.
  8. Voeg de pasta toe aan het uimengsel en roer door.
  9. Roer de groente erdoor.
  10. Snij de feta in grove stukken en roer met de pijnboompitten en basilicum door de pasta.
  11. Breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *