Potje met ei, spinazie en rookvlees

potje met ei, spinazie en rookvlees

Ingrediënten (4 pers)

  • 4 eieren
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • ½ th harissa
  • 1 eetl paprikapoeder
  • 1 eetl kokosolie
  • 1 grote ui fijngesnipperd
  • 1 grote zak gewassen spinazie
  • 2 paprika’s fijngesneden
  • 200 gr rookvlees (dikke plak) in fijne blokjes
  • 2 teentjes knoflook geperst of fijngesneden
  • geraspte parmezaan vers of uit een zakje
  • 4 eetl munt, bieslook of basilicum fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

Bereiden

  1. Verhit kokosolie in een koekenpan en fruit de ui 3 min.
  2. Voeg de knoflook, paprikapoeder en harissa toe aan de ui en laat nog 2 min bakken.
  3. Voeg de paprika toe, schud alles even om en laat 20 min stoven.
  4. Verwarm de oven voor op 180°.
  5. Roer de tomaten met sap en het rookvlees door het ui-paprikamengsel en laat nog 10 min sudderen.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Vet 4 kleine ovenschaaltjes of in 1 grote in met wat gesmolten kokosolie.
  8. Leg een laagje spinazie onderin de schaaltjes.
  9. Schep het paprikamengsel in de schaaltjes.
  10. Breek een ei op het mengsel.
  11. Zet de schaaltjes in de oven en bak in 10-12 min tot het ei gestold is.
  12. Zet het schaaltje op een bord en maak af met kaas en kruiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *