Romainesla a la Ceasar

Zin in eten, romainesla a la Caesar

Ingrediënten (4 pers)

  • 2 stronken Romainesla gewassen
  • 4 eetl Parmezaanse kaas geschaafd
  • 8 plakjes rookvlees krokant gebakken
  • 2 eieren zachtgekookt

Dressing:

  • 1 kleine eidooier
  • 1 theel fijne mosterd
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 theel citroensap
  • 1 eetl Parmezaanse kaas geraspt
  • 4 eetl olijfolie
  • peper en zout

Bereiden

  1. Scheur de sla in grote stukken
  2. Snij de Parmezaanse kaas in krullen.
  3. Bak de rookvlees krokant.
  4. Kook de eieren tot de dooier nog vloeibaar is.
  5. Klop de eidooier met de mosterd, knoflook, citroensap en kaas.
  6. Klop de olie door het mengsel tot je een romige massa krijg.
  7. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Schep de sla, kaas en rookvlees luchtig door elkaar.
  9. Doe de sla in een schaaltje en leg een half ei bovenop.
  10. Schep de dressing over de sla.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *