Slasoep met pijnboompitten

Zin in eten, slasoep

Ingrediënten (4 pers)

  • 300 gr zoete aardappels in blokjes
  • 2 kroppen sla gewassen
  • 1 grote ui gesnipprd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • ¼ rode peper fijn gesnipperd
  • peper en zout
  • 4 theelepels pesto
  • 4 eetl pijnboompitten geroosterd
  • 1 eetl kokosolie of roomboter
  • 1 liter bouillon van opgelost biologisch bouillonblokje

Bereiden

  1. Smelt de kokosolie of roomboter in een grote pan.
  2. Breng 1 liter water aan de kook en los de bouillonblokjes hierin op.
  3. Fruit de ui met de knoflook en de rode peper 3 min.
  4. Voeg de zoete aardappel toe en laat nog 2 min fruiten.
  5. Snij het hart uit de sla en snijd de sla grof.
  6. Voeg de sla toe aan de aardappel en roer door.
  7. Voeg de (hete) bouillon toe en laat 20 min koken.
  8. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  9. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Snij de harten van de slakroppen fijn.
  11. Bak in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
  12. Hak de pijnboompitten fijn.
  13. Schep de soep in bord of kop en roer er 1 theelepel pesto doorheen.
  14. Bestrooi de soep met de fijngesneden harten en de pijnboompitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *