Wie ben ik

zin in eten, blog, gezondheid, gezonde koolhydraten, bewustwording, voeding, gezondheid, praktijk, kookworkshops, voorlichting, koken, lekker, makkelijk, leuk, Winsum, Groningen, voedingsadviezen Winsum, voedingsadviezen Groningen, kookworkshops Winsum, kookworkshops Groningen, uitje Winsum, uitje Groningen, groepsuitje Winsum, groepsuitjes Groningen, 't Hoogeland, professioneel, recepten, weetjes over voeding, gezond, gezondheid, aandacht, individueel, koken, leerzaam

Allereerst ben ik mens. Met alle kracht die een mens heeft en een warm liefdevol hart. Verder omschrijven mensen mij als veel. Ik heb dan ook veel te geven. Vooral als het gaat om mensen van eten voorzien ben ik grenzeloos. Gasten mogen niets te kort komen. Van huis uit meegekregen denk ik, zo herinner ik mijn moeder ook. Iedereen kon altijd mee eten en we namen geregeld vrienden mee naar huis om aan te schuiven aan tafel.

Grote kans dat daar mijn liefde voor eten en koken vandaan komt. Overgewicht komt bij ons in de familie voor. Vooral aan moederskant. We lijken wel een beetje Italiaans bloed te hebben, alle tantes zijn klein en zeker niet slank met donker haar. Bertolli of Bon Mama vrouwen zeg maar. Ook mijn zussen en onze dochters worden niet gespaard voor overgewicht. Ik herinner mijn moeder als altijd aan de lijn, dan weer dit dieet dan weer dat dieet. Geen een werkte voor de lange termijn. Helaas is ze veel te vroeg overleden aan longkanker. Hierdoor heb ik mij toen voorgenomen nooit te gaan jojo-en wat resulteerde in het bekende “het gevaar van een kilo per jaar”. Hoewel ik niet zo zwaar ben geworden als mijn moeder werd het wel teveel waardoor er steeds meer klachten ontstonden.

In 2011 is de knop echt omgegaan. Zo kon het niet langer. Twee jaar ben ik bezig geweest mijn lichaam te reinigen van de opgehoopte afvalstoffen en ik voelde mij zoveel beter dan daarvoor. Echt slank zal ik nooit worden maar ben tevreden met wat ik nu weeg en hoe mijn lichaam er uit ziet. Mijn lichaam voelt zich hier prettig bij. In dezelfde periode werd er bij mijn man diabetes geconstateerd en toen ben ik mij verder gaan verdiepen in gezonde voeding en kwam ik de “gezonde koolhydraten” tegen. Voor mij is hiermee de cirkel rond. Dit klopt gewoon. Hier moest ik wat mee gaan doen. Terug naar mijn wortels om zo te zeggen. In 2015 is de praktijk Zin in eten van start gegaan en wil ik mensen bewust maken wat gezonde voeding is en wat voeding met het lichaam doet.

Dat moest vooral toegankelijk zijn voor mensen. Samen koken is daar een prima manier voor. Nog steeds kan er een kookworkshop geboekt worden maar dan voor 10 personen.  Voorlichting met lekkere hapjes werkt ook goed en natuurlijk de home made producten. Want mensen willen het gemak van kant en klaar niet kwijt. Mogelijkheden te over. Gelukkig is er een bewustzijn aan het ontstaan dat het anders moet en dat gezonde voeding steeds meer leeft onder mensen. Daar ben ik heel dankbaar voor en wil hier graag mijn steentje aan bij dragen. Daar nodig ik je graag voor uit om samen te kijken wat we kunnen bereiken. Zeker niet alleen voor foodies of voor mensen die al langer bewust zijn van voeding. Ik ben klaar om deze opwindende weg te gaan. En jij, wil jij samen met mij een nieuwe weg inslaan? Ik kijk er naar uit.

 

met vriendelijke groet,

 

Silva Polkerman